Bezárták Macedónia valamennyi McDonald's éttermét, mert a világ legnagyobb gyorsétterem-lánca helyi partnere, az SJ Company működési engedélyét bevonták.Vadnai Ágnes, a McDonald's Europe kommunikációs vezetője a NOVA tévének megerősítette a hírt. Egyelőre nem lehet tudni a hatóságok döntésének okát, csupán annyit árultak el, hogy az nem valamilyen ellenőrzés következménye - írta a Balkan Insight -, az SJ Company pedig nem hajlandó nyilatkozni.

A döntés meglepte a potenciális vendégeket, akiket az éttermek ajtaján országszerte egy rövid tájékoztatás fogadott, miszerint az étkező "ideiglenesen zárva" van. Nem tudni, hogy a McDonald's, amely első éttermét 16 évvel ezelőtt nyitotta meg Macedóniában, folytatni fogja-e tevékenységét az országban, egy másik céggel kötve franchise-megállapodást.

A MINA macedón hírügynökség úgy értesült, hogy a helyi vállalkozó és a franchise tulajdonosa, vagyis a McDonald's Europe közötti vita a működési engedély megvonásának oka. Ezzel Izland után Macedónia lett a második európai ország, ahol bezárták a McDonald's gyorséttermeket.

QP | Quality Placement