A vállalatban már 2006-ban résztulajdont szerzett a a katari uralkodócsalád egyik tagja, Bin Jassim Al Thani, a jelenleg uralkodó emír egyik testvére, a hivatalos rangsor alapján első trónörökös.

A legendás vállalatot alapító és még csak hatvanhárom éves Pierre Galler elmondta: megpróbálta belga többségi tulajdonban tartani a céget, de ez a mai piaci viszonyok között lehetetlennek bizonyult - írta a portál a Les Echos alapján.

A tervek szerint a katari tulajdonosok tőkét pumpálnak a cégbe, amely szakmai szempontból 100 százalékosan belga marad - így a menedzsment marad és továbbra is a Galler Vaux-sous-Chevremont-ban lévő üzemében készülnek a csokik.

Más híres belga csokicégek is külföldi tulajdonba kerültek az utóbbi évtizedekben, években. A Godiva például először amerikai tulajdonoshoz került, majd a török Ülker kebelezte be 2007-ben. A Cote d'Or a nyolcvanas években került a svájci Suchard-hoz, majd mindenféle összevonás után a Kraft Foods-hoz. Az egyedi belga specialitásként nyilvántartott, kagyló formájú minidesszerteket készítő Guylivant dél-koreai befektetők vették meg.

A híres belga csokimárkák közül jelenleg még a Leonidas, a Neuhaus és a Corré Port-Royal maradt belga tulajdonban.