Két és fél hónap játékidőt kapott csupán az HBO online streamingplatformján a 80-as évek közepén játszódó magyar sorozat. A SkyShowtime streamingszolgáltató cég vásárolta fel a sorozat jogait, amely olyan vezető vállalatok műsorait és alkotásait képviseli és viszi még online felületre, mint a Universal, a Paramount vagy a DreamWorks.

2022 áprilisában fordult az amerikai médiapiac, és egy nagy cápa, a Discovery bekebelezte az HBO Maxot. Ez volt a pillanat, amikor a cég megvette a WarnerMediát, a neve pedig Warner Bros. Discovery lett. A felvásárlást követően új vezetőség alakult, ami egyértelművé tette, hogy egyesíteni fogja a streamingfelületeit, az HBO Maxot és a Discovery+ szolgáltatásait. Az új vezérigazgató, David Zaslav keménykezű médiavezetőként ismert. Az egyesülés nyomán az új vállalat egy 55 milliárd dolláros adóssághegyet is átvett. Ezt pedig mindenáron el akarják tüntetni.

Zaslav már az elején jelezte, hadat üzen minden olyan készülő vagy tervezett tartalomnak, amely nagyon drága, vagy a sikere nem garantálható. Így halt el például J. J. Abrams sci-fi-sorozatterve, a Demimonde is. Zaslav célja a spórolás és az adósságcsökkentés volt bármi áron. Indításként rögtön azt ígérte a befektetőknek, hogy 3 milliárd dollárt lefarag a médiavállalat költségeiből. Ennek a radikális költségcsökkentésnek lett az áldozata A Besúgó is, amelynek már a 2. évadát tervezték leforgatni.

Elkészülhet-e A besúgó második évada?

Szentgyörgyi Bálint filmje akkorát robbant, hogy a bemutatásának első heteiben még a Batman sikereit is képes volt felülmúlni hazánkban, a rendező Instagram-posztja szerint a film visszatérése a streaming világába „még csak a kezdet”.

A SkyShowtime meghallotta a hazai közönség hangját, és szó szerint a közönség hangja fordította meg a sorsunkat. Büszkeséget és szeretetet érzek a színészek iránt, akik megmutatták, hogy igazságtalan időkben is higgadtan viselkedő csapat vagyunk

– mondta az Indexnek a rendező. A SkyShowtime már tavasszal elstartolhat, így jó esély nyílik rá, hogy a kezdő kínálatban láthassák a rajongók A besúgó első évadát. A sorozat folytatása még kérdéses, de Szentgyörgyi Bálint nyilatkozatai alapján ő és a stábja is bizakodóak. A SkyShowtime határozott célja, hogy betörjön a saját tartalmakat gyártó platformok közé, valamint az általa felvásárolt és sikeres sorozatok esetében a folytatást is megrendelje az alkotóktól.