A Honda a korábban bejelentett, közel félmillió helyett összesen több mint 900 ezer autót hív vissza a szervizekbe, mert légzsákjuk ütközéskor nem egyszerűen kinyílik, hanem szétrobbanhat, fém darabkák szakadhatnak le, amelyek sérüléseket okozhatnak - tudósított a BBC. A hiba eddig 11 sérülést okozott és egy halálos végű balesetben is szerepet játszhatott.

A visszahívással kibővítik a 2008. végi, négyezer Accordot és Civicet érintő javítást, amelyet egyszer már 2009 közepén megfejeltek egy 510 ezer autót érintő javítási akcióval. A mostani esetben főként az USA-ban eladott autókat kell a szervizekbe vinni, de sok japán, mexikói, tajvani és ausztrál hondás is számíthat a cég értesítésére.

Az érintett autók típus szerint 2001-ben és 2002-ben eladott Accordok, Civicek, Odysseyk, Pilotok, CL-ek, CR-V-k és 2002-es Acurák. A javításokat a Honda szakszervizeiben végzik el.

Észak-Amerikában, Japánban és más régiókban a Honda közleménye szerint 514,4 ezer, 2008 novembere és 2009 júliusa között gyártott autót hívnak vissza, valamint további 437,8 ezer, 2001 és 2002 között készült kocsit. Utóbbi tételből 378,8 ezer az USA piacát érinti.


A Honda legutóbb a múlt hónapban hívott vissza 650 ezer Fitet (Európában Jazz néven kapható), mert tűzveszélyesnek bizonyultak. A hiba oka az volt, hogy víz kerülhetett az elektromos ablakemelő rendszerébe, ami a szerkezet túlmelegedését okozhatta.

A japán autóipar fekete könyveibe kerül be 2010 első két hónapja. A Toyota, a világ legnagyobb autógyártója különböző hibák miatt összesen nyolcmillió autót kénytelen visszahívni a világ minden táján, most pedig a szigetország második legnagyobb autóscége kényszerült újabb hibajavításra.