Ezeknek az autóknak speciális technológiára van szükségük az átálláshoz, nem pedig szokványos akkumulátorokra - mondta Roberto Cingolani, az ökológiai átállásért felelős miniszter, aki szerint Olaszország önellátó szeretne lenni az akkumulátor-gyártás terén.

A nyáron derült ki, hogy az az Európai Bizottság a 2035 után értékesített járművekre vonatkozó nulla kibocsátási célérték meghatározását mérlegeli.

A luxusautók gyártói azért vannak nehéz helyzetben ezzel a határidővel, mert ők nagyon kis mennyiségben adnak el autókat vagyis nem rendelkeznek azzal a méretgazdaságossági előnnyel, mint más gyártók. A Ferrari tavaly 9 100, a Lamborghini 7 400 kocsit adott el - olvasható a portálon.

A Ferrari még mindig nem gyárt teljesen elektromos járművet, az elsőt meg csak 2025-ben tervezik bemutatni. Ezzel szemben a Porsche már 2019-ben piacra lépett a Taycannal. A Ferrari egyébként első SUV-jának bemutatásával is vár, miközben az olyan vetélytársak, mint a Lamborgnin, vagy a Bentley már túl vannak ezen.