Az amerikai mozik legnézettebb filmje a múlt héten a Despicable Me című, újonnan bemutatott 3D-s animáció lett, több mint 60 millió dolláros bevétellel. Az egy héttel korábban debütáló Alkonyat: Napfogyatkozás a második héten már csak 33 milliót hozott a készítőknek, s ezzel a második helyre szorult vissza. A szintén a múlt héten bemutatott Predators 25 millió dolláros bevétellel a harmadik legnézettebb film volt a múlt héten az Egyesült Államokban.

Az 1987-es, Arnold Swarzenegger főszereplésével bemutatott sci-fi klasszikus feldolgozására Robert Rodrigez vállalkozott; egyelőre úgy tűnik, elődjénél kevesebb sikerrel, hiszen az eredeti film bemutatásakor nézettségi listavezető volt az USA-ban.

A Despicable Me alkotói elégedettek, hiszen az első hét bevétele épp duplája lett a várakozásuknak - írta a BBC News.

Az Alkonyat: Napfogyatkozás bemutatása óta 237 millió dolláros bevételt hozott (az első napon többet kaszáltak vele az alkotók, mint a Despicable Me-vel egy hét alatt, azaz 68 millió dollárt), s a stúdió várakozásai szerint összbevételt tekintve meghaladja majd a történet-sorozat második részének, az Újholdnak közel 300 milliós forgalmát - írta a Hollywood.com.