A General Mills visszahívja a fogyasztóktól a Häagen-Dazs vaníliaalapú jégkrém terméket - jelentette be a vállalat fizetett hirdetésben. A Häagen-Dazs(TM) Vanília fagylalt önkéntes visszahívását követően a General Mills további elővigyázatossági lépéseket tesz, és kiterjeszti ezen akció hatályát a vanília aroma alapú termékek meghatározott tételeire is.

A gyártó General Mills 2022. augusztus 1-i jelzése alapján a magyarországi forgalmazó a Maresi Foodbroker Kft. önkéntesen megkezdte több Häagen-Dazs 420 milliliteres és 460 milliliteres termékeinek visszahívását a fogyasztóktól.

Ne nézze a szavatosságot!

Az újabb önkéntes intézkedés alapja, hogy a General Mills továbbfejlesztett tesztelési eljárásokat vezetett be természetes vanília aromával készült Häagen-Dazs jégkrém termékeinek ellenőrzésére, és eközben kiderült, hogy egy beszállítótól származó vaníliakivonat felhasználásával gyártott egyes tételekben nyomokban 2-klór-etanolt (2CE) találtak.

A probléma felmerülése óta a General Mills minden beszállítójánál megerősítette az ellenőrzéseket és jelenleg minden késztermékét teszteli, mielőtt azok piacra kerülnének.

Amennyiben vaki megvásárolta az itt találhatófelsorolásban szereplő termékek valamelyikét, azt a fogyaszthatóság lejárati ideje előtt se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére! A termék teljes vételárát a vásárlás helyén fizetési bizonylat (nyugta) bemutatása nélkül is visszatérítik neki.