Honda Motor Co. bejelentette, hogy feltámasztja az évtized elején kínált kétszemélyes Insight hibrid autót. A típus ötszemélyes változatban tér vissza az amerikai piacra 2009 tavaszán, és egyelőre csak annyit árult el róla a gyártó, hogy kissé olcsóbb lesz a ma kapható benzin-elektromos meghajtású típusoknál.

Az ős-Insight volt az első kettős motorú autó, amit az USA-ban árultak, fogyasztása - 63 mérföld egy gallon benzinnel, nagyjából 4 liter/100 kilométer - azóta sem talált legyőzőre. Árusítását azért hagyták abba, mert az ilyen autót kereső vevők inkább a Toyota Priust választották, amely öt személynek kínál utasteret.

Az új Insighthoz hasonló hibrid autót most is kínál a Honda, a Civic ilyen változatát, ám a nevében és formájában önálló benzin-elektromos járművek népszerűbbek az amerikai fogyasztók körében, ugyanis státusszimbólum jellegük van. Aki ilyen autó volánja mögött ül, az ezzel ország-világ szeme láttára bizonyítja környezettudatos voltát, az új iránti nyitottságát. Az Insightnak a 2009 telén bemutatkozó új Priusszal kell felvennie a harcot.

A Honda azt is bejelentette, hogy egy sportos hibriddel is piacra akar lépni. Hogy mikor, az egyelőre titok.