A SAS heti hat járatot működtet majd Koppenhágába, ezek szombat kivételével minden nap közlekednek, Oslóba pedig kedden, csütörtökön és vasárnap indulnak majd a gépek. Az előzetes tervek szerint a két járatot többféle típussal, köztük Airbus A320-asokkal, Boeing 737-esekkel, Bombardier CRJ-900-asokkal és McDonell Douglas MD82-esekkel repüli a SAS.

A csütörtöki, járatnyitó sajtótájékoztatón Stefan Eiche, a SAS általános értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy társaságuknak van a legnagyobb hálózata Észak-Európában, és hangsúlyozta a SAS pontosságát, kiemelve, hogy a cég 2009 és 2011 között a világ legpontosabb légitársasága volt. Hozzátette: júniustól további új útvonalakat jelentenek be, modernizálják a flottát és felfrissítik a SAS dizájnját is. Kérdésre válaszolva a vezető elmondta, Stockholmba kapacitás-problémák miatt nem tudnak egyelőre járatot indítani Budapestről, de ez később változhat.

A sajtótájékoztatón felszólalt a dán, a norvég és a svéd nagykövet, beszédükben mindhárman a Magyarország és a skandináv államok közötti gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítését hangsúlyozták, hozzátéve: évente több tízezer turista érkezik Svédországból és Norvégiából Budapestre.

A SAS Scandinavian Airlines Dánia, Norvégia és Svédország közös légitársasága, a Star Alliance légiszövetség egyik alapító tagja. 1946-ban alapították, ma a legnagyobb észak-európai légitársaság, naponta 1111 járatot közlekedtet. Összesen 184 repülőgéppel rendelkezik, köztük 7 Airbus A340-300-as és négy Airbus A330-300-as széles törzsű géppel. A társaság 136 úticélra repül Európába, Ázsiába és Amerikába, 2012-ben összesen 28 millió utast szállított. A SAS 2013-ban 47 új útvonalat indít el, ennek része a budapesti járatok nyitása is.