A német Allianz SE biztosítótársaság 16,7 százalékkal, 2,464 milliárd euróra növelte adózott nyereségét az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,111 milliárd euróról - írja az MTI a dpa hírügynökségre hivatkozva. A cég csütörtökön közölt adatai szerint a működési eredmény 7,4 százalékkal, 3,48 milliárd euróra, negyedéves bevétele 1,3 százalékkal, 34,8 milliárd euróra emelkedett.

Elemzők véleményének az átlagában kisebb, 2,3 milliárd euró adózott nyereség és szerényebb, 3,39 milliárd euró működési eredmény szerepelt.

Az ingatlan- és felelősségbiztosítási üzletágban a működési eredmény 32 százalékkal, 1,7 milliárd euróra nőtt, az élet- és egészségbiztosítási üzletágban a működési eredmény 16,5 százalékkal, 1,05 milliárd euróra csökkent.

A vagyonkezelési szegmensben a működési eredmény 10,2 százalékkal, 792 millió euróra mérséklődött. A kezelt vagyon állománya a harmadik negyedév végén 2245 milliárd euró volt.

A biztosító Szolvencia II irányelv szerinti tőkemegfelelési mutatója a harmadik negyedév végén 199 százalék volt a második negyedév végi 200 százalék után.

Az Allianz most azzal számol, hogy az idei működési nyeresége a várt 13,4 milliárd euró, plusz-mínusz 1 milliárd euró felső határához lesz közelebb. A vállalat legfeljebb 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlást tervez november közepétől legkésőbb a jövő év végéig.

Növelte díjbevételét a Generali

 

A Generali csoport a tavalyihoz viszonyítva nagyobb díjbevétellel, de kisebb nyereséggel zárt az év első kilenc hónapjában - közölte a nemzetközi biztosítótársaság csütörtökön az MTI-vel.

 

A harmadik negyedéves pénzügyi jelentés szerint a társaság nettó eredménye 2,233 milliárd euróra csökkent a tavalyi 2,250 milliárd eurós bázishoz képest. Az oroszországi befektetések vesztesége 141 millió eurót tett ki.

A bruttó díjbevétel 1,3 százalékos emelkedéssel 59,8 milliárd euróra nőtt a vagyonbiztosítások 10,3 százalékos bővülése mellett. Az életbiztosítás bruttó díjbevétele január és szeptember között 2,9 százalékkal, 7,7 milliárd euróra esett vissza az előző év azonos időszakához képest.

 

Szeptember végére a működési eredmény 7,8 százalékkal 4,8 milliárd euróra nőtt, az élet üzletág és a vagyonbiztosítási szegmens pozitív teljesítményének köszönhetően. A tőkehelyzetet mutató Szolvencia II ráta 223 százalékra mérséklődött a tavaly év végi 227 százalékról.

 

A Generali 50 országban van jelen, 75 ezer alkalmazottal, mintegy 67 millió ügyfelet szolgál ki. Olaszország legnagyobb biztosítója a harmadik legnagyobb szereplő az európai piacon, bruttó díjbevétele tavaly elérte a 75,8 milliárd eurót.