Azonnal gazdára talált a Rolls-Royce egyedi gyártási programját reklámozó bemutatóautó az augusztus közepén tartott kaliforniai Quail veteránautó-találkozón, ahol néhány új modelljét is bemutatta a patinás brit márka. A 2013-as Ghost Extended Wheelbase − azaz megnyújtott tengelytávolságú Ghost modell − a Kakukkmák becenevet érdemelte ki, mivel díszítésének egyik eleme a pipacshoz hasonló kaliforniai kakukkmák. A rikító narancssárga virág megjelenik a kétszínű fényezést elválasztó csíkban, az ablakkereteken, a fejtámlákon és a pedálokon is. Az autó külsejét a carrarai fehér és a mazarine-kék fényezés kontrasztja uralja, a Rolls-Royce klasszikus jelvénye, a Spirit of Ecstasy üvegkristályból készült, foszforeszkáló fényt bocsát ki és behúzható, hogy ne tudják letörni.

Az autót azért építette a gyár, hogy megmutassa, milyen lehetőségek állnak az előtt, aki egyedi rendelés alapján akarja elkészíttetni Rolls-Royce-át. A programot bővíteni akarják 2013-ban − mondta el a Forbes magazinnak David Archibald, a cég észak-amerikai elnöke −, ezért a nagy-britanniai Goodwoodban lévő üzemben megkétszerezik az egyedi megrendelések teljesítésével foglalkozó alkalmazottak számát. Az autógyártó úgy véli, hogy ezzel a lehetőséggel különböztetheti meg a Rollst a többi szuperluxust kínáló autómárkától.

A különleges autó ára 430 ezer dollár, ami közel 200 ezerrel több egy átlagos Ghosténál, ebben csak 50 ezer a megnövelt tengelytávolság miatt felszámolt felár. Archibald elismerte, hogy ez nagyon sok egy ilyen autóért − ám úgy tűnik, nem túlságosan sok. A márka egyik dél-floridai kereskedője egyből jelentkezett, hogy megvásárolja a Ghostot, amely szalonjának dísze lehetett volna, ám miközben a hátsó ülésen ülve gusztálta az autó belsejét, feltűnt egy házaspár, amely percek alatt eldöntötte, hogy megveszi a kék-fehér kakukkmákos Rolls-Royce-ot.