A cseh RegioJet magánvasút korábban azt jelentette be, hogy június 14-től beveszi a menetrendjébe a Prága-Bécs-Budapest járatot. A hazai partner is magáncég lesz, ezzel megvalósulhat az első magyarországi magánvasúti szolgáltatás.

A lépést azonban el kell halasztani a járvány és az egyes államok által elfogadott általános utazási tilalmak miatt - tudta meg a napilap Ales Ondrujtól, a RegioJet szóvivőjétől.

A magánvasúti társaságnál a korlátozások teljes megszüntetését várják, amint ez megtörténik, megkezdik a Prága-Bécs vonataik újbóli megnyitásának folyamatát, amely az első lépés, hogy a Budapestre közlekedő járatokat üzemeltessék. Az Iho.hu úgy tudja, hogy a tervek szerint egyelőre csak egy járatpárt indítanak el, ami 5.20-kor indul Prágából, fél tíz körül lesz Bécsben és 12 óra tájt érkezik a Déli pályaudvarra. A párja 15.45-kor indul vissza Budapestről úgy, hogy Bécsen keresztül késő este, 22.45-re Prágába érkezzen.

Az ígéretek szerint a lehető legolcsóbb jegyekkel várják majd az utasokat a RegioJet vonatán. A vonatokon három komfortszint van: a megrendelők az ülőhelyüket a standard, a relax- és a businessosztályra válthatják meg. Minden utasnak jár a helyfoglalás, kávé vagy tea, napilapok széles választéka és a fedélzeti szórakoztató portál. Magyarországon a belföldi forgalomban a vonatok nem vehetők igénybe, a magyar jogszabályi környezet sajátosságai miatt csak nemzetközi utazáshoz lehet majd jegyet váltani.