A luxemburgi székhelyű ArcelorMittal szerdai eredménybeszámolójából kiderül, hogy 3,7 milliárd dollár vesztesége keletkezett 2012-ben, míg egy évvel korábban még 2,3 milliárd dollár volt a nyeresége. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 10 milliárd dollárról 7 milliárdra csökkent, az értékesítési árbevétel 10 milliárd dollárral 84 milliárdra esett. A legnagyobb visszaesést Európában szenvedte el a csoport, a kontinensen 29 százalékkal volt kevesebb a kereslet, mint a válság előtti időszakban.

A cégcsoport várakozásai szerint az idei év sem lesz könnyű, Európában várhatóan további egy százalékkal csökken a kereslet, a világ többi részén 3 százalékos bővülés valószínű.

A kereslet gyengülése miatt a vállalatnak már csak 16 kohója üzemel Európában az eredeti 25-ből, de további bezárások már nem várhatóak.

Az indiai Mittal 2006-ban vette meg a 2001-ben alakult a francia-belga-luxemburgi-spanyol Arcelor csoportot, amely korábban a második helyezett volt világpiacon.