Idén több új éttermet is nyitott a Burger King: a kecskeméti, zalaegerszegi és budaörsi terjeszkedés után az étteremlánc további üzletek nyitását tervezi.

Az éttermeket üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. ezt a kedvező piaci környezettel, az egyre növekvő fogyasztással és a trendekkel való lépéstartással indokolja. A cég üzleti modellje több évtizedes távlatban gondolkozik, tehát ilyen időszakra köt bérleti szerződést befektetőivel, már nyitás óta sikeres. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az étteremlánc által kiválasztott helyszínt a fejlesztő megvásárolja vagy hosszú távra - akár több mint 50 évre bérbe veszi.

Az ingatlanfejlesztő partnerek útmutatása szerint építi fel az általában 2500 négyzetméteres létesítményeit, utakkal, parkolókkal. A hosszú távú üzemeltetést viszont már az étterem csapata végzi. Az utóbbi években egyre nagyobb alapterületű Burger Kingek épülnek, de a meglévő éttermeket is 2-3 évente újítják fel, sok esetben bővítik is.

"Eddigi terjeszkedésünk sikeres volt, az elmúlt 27 évben megnyitott éttermeink ma is működnek, és szerte az országban keresünk új lehetőségeket, főként a megyeszékhelyeken, Budapest és környékén"- tette hozzá Dara Zsolt a Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese.