Kicsi vagy nagy kézipoggyász, ingyen vagy pénzért, a fedélzeten vagy a csomagtérben - gyakran változnak a legolcsóbb jegyeket kínáló diszkont-légitársaságok szabályai. Bár kétségkívül sokkal olcsóbban adják, a fapadosok jegyárába lassan már tényleg csak az ülés használata fér bele - írja a Magyar Időkre hivatkozva az inforadio.hu.

Megörülhettek a Wizz Air törzsutasai, amikor a cég bejelentette, hogy a téli menetrend életbelépésétől nem kér majd pénzt a nagyobbik kézipoggyászért - mint eddig -, ugyanakkor nem is garantálja, hogy minden utas gurulósa elfér az utastérben. A minap a Ryanair, a konkurens fapados viszont azzal bosszantotta leendő utasait, hogy míg eddig ingyen biztosította a kis bőrönd és a kézitáska behajózását, ezután csak az elsőbbségi díjat megfizetők utazhatnak biztosan a csomagjuk közelében.

Vagyis mindkét ultrafapados azon igyekszik, hogy lebeszélje utasait a málhákkal utazásról.

A légitársaságok miközben vonzó szolgáltatást kínálnak, a kézipoggyász felvitelét a fedélzetre különböző módon korlátozzák. Ilyen feltétel a méret és súly, a túlméretes csomagokat elvileg nem engedik fel az utastérbe. A társaságok közül a Wizz Air tűnt ki az ellenőrzés szigorúságával, amelyet különösen Ferihegyen alkalmazott következetesen - írják.