Pénteken tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a JP Morgan, mely EPS szintjén felülmúlta a várakozásokat, a bevételek azonban elmaradtak a prognózisoktól. "Ennek ellenére ez egy igen pozitív negyedév volt a banknál, ami az ágazat egészére nézve kedvező jelzés" - nyilatkozta a hírügynökségnek Anthony Pollini, a Raymond James elemzője.

A szakember erős vételi ajánlást tart fenn a JP Morgan és a Bank of America részvényeire, és általánosságban is bullish a pénzügyi szektort illetően. "Ahogy a gazdaság, úgy a hitelpiac is elérte a mélypontot, ahonnan most egy lassú feltámadás tapasztalható. A hitelezési veszteségek idén is magasak lehetnek, azonban a tavalyi évhez képest már javulás várható" - tette hozzá Pollini a Portólió írása szerint.

Al Villalon, a First American Funds vezető pénzintézeti elemzője is optimista a bankszektort illetően, a JP Morgan-nél pedig már némi javulást lát a hitelportfólió minőségében, amire az elmúlt két évben nem volt példa. A szakértő szerint a bankok eredményei az elkövetkező negyedévekben jelentős növekedést mutathatnak, az EPS-ek triplázódhatnak.