Idén az első kilenc hónapban a Corteva globális szintű nettó árbevétele 1 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, az organikus árbevétel 6 százalékkal nőtt. A működési EBITDA az első 9 hónapban 1,85 milliárd dollár volt, ami 5 százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika), az első kilenc hónapban a társaság nettó árbevétele 4 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, az organikus árbevétel növekedése 8 százalékos volt.

A Közép-Európai Üzleti Egység (Central Europe Business Unity), amely Magyarországot, Lengyelországot, Romániát, Moldovát, a Cseh Köztársaságot és Szlovákiát foglalja magában, 8 százalékos növekedést ért el, amely nem tartalmazza a szabályozások miatti termékkivezetések hatását, sem az árfolyamhatásokat. Magyarország a vetőmag üzletág erős organikus növekedésével járult hozzá ehhez a sikerhez, a 10 százalék feletti organikus növekedés fő forrása a napraforgóvetőmag-üzletág piaci részesedésének növekedése volt.

Jól fogytak az új termékek

Jean-Philippe Riffat, a Közép Európai Kereskedelmi Egység vezetője elmondta: növekedésük fő tényezői az új termékeik, gyomirtó szerek - repce, kalászosok és napraforgó számára -, az új értékesítési lehetőségeink Romániában és Lengyelországban, és mindenekelőtt elkötelezettségük, hogy értéket "szállítsanak" a gazdálkodóknak. Riffat megemlítette, hogy a fenntarthatóság a Corteva számára nem csak egy stratégia, a fenntarthatóság minden egyes tevékenységük szerves része.

Idén a Corteva újabb nagy lépést tett a fenntartható mezőgazdaság irányába azzal, hogy megalkotta és közzétette a 10 évre szóló fenntarthatósági stratégiáját, hogy előmozdítsa a fenntarthatóságot a globális élelmiszerellátási rendszer minden területén. Magyarországon, a globális stratégia részeként, a Corteva számos kezdeményezést indított el, köztük átfogó képzéseket évente mintegy 10 ezer gazdálkodó számára, így adva a termelőknek szakmai támogatást és információkat új technológiákról és termékekről, a vetőmagok kezelésének módjairól.

Figyelnek a környezetvédelemre is

Borsos László, a Corteva cégcsoport magyarországi ügyvezetője hozzátette: céljuk, hogy olyan termékeket kínáljanak a gazdálkodók számára, amelyek védik és javítják életminőségüket, ugyanakkor segítenek a 20 százalékkal magasabb terméshozam elérésében, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátását 20 százalékkal csökkentik. A magyarországi vezető megemlítette azt a terméküket, amely a hatékony nitrogénfelhasználást támogatja. Ennek segítségével a felvehető nitrogén hosszabb ideig a gyökérzónában marad, ez biztosítja a nitrogén hatékony felhasználását, amely így magasabb terméshozamot eredményez, ugyanakkor csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.