Szép negyedéves eredményekkel örvendeztette meg a befektetőket a General Electric (GE). A növekvő forgalom és profit mellett rekordnagyságú megrendelésállománnyal kezdték az új évet - derült ki a vállalat közleményéből.

Az üzemi nyereség 5,4 milliárd dollárra emelkedett október és december között, ami 20 százalékos növekedés 2012 azonos időszakához képest. Az árbevétel három százalékkal, 40,38 milliárd dollárra araszolt feljebb. Mindkét adat pontosan megfelelt az elemzők várakozásának.

Jól fogynak a GE ipari berendezései, köztük a repülőgép-hajtóművek és az áramtermelő turbinák. Az infrastruktúra-ágazat megrendelései nyolc százalékkal nőttek, a berendezésekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó divízió megrendelésállománya 244 milliárd dolláros rekordszinten állt az év végén.

A cégvezetés beszámolója szerint az Egyesült Államokban kedvező piaci körülmények között tevékenykedhettek, míg Európában vegyes üzleti környezettel kell megbirkózniuk. A jelentés közzététele után majdnem egy százalékkal emelkedett a GE-részvények árfolyama. Az elmúlt 12 hónapban 28 százalékos pluszt könyvelhettek el szemben az S&P-500 tőzsdeindex 25 százalékos növekedésével.