Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére: a friss bejelentés szerint Atsumi Masato (képünkön) május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketingdivízióján folytatja karrierjét a Suzuki-csoporton belül.

A japán Nagoya Egyetemen végzett közgazdász Atsumi Masato frissdiplomásként csatlakozott a Suzuki-Csoporthoz 1987-ben. Majd 2012-től kezdődően került kapcsolatba az öreg kontinenssel: a Suzuki International Europe GmbH elnökeként irányította a vállalatcsoport teljes tevékenységét Németországban, illetve betöltötte az ügyvezető igazgató szerepét Ausztria és Finnország, valamint a németországi motorkerékpár- és hajómotor üzletágaknál. Majd, 2018-tól a japán anyavállalat emberi erőforrásokért felelős vezérigazgatójaként tevékenykedett tovább. Az 57 éves vezető magyarországi kinevezése előtt az európai személygépkocsi értékesítésért felelt.

A Suzuki világszerte a zöldebb gyártásra és járműhasználatra koncentrál. Anyavállalatunk iránymutatásai alapján Magyarországon is ezen a már megkezdett úton szeretnénk haladni a következő években. A Magyar Suzuki a hibrid járművek 2019-es bevezetését követően is olyan modellek gyártására törekszik Esztergomban, amelyek minél több ember számára elérhetővé teszik a környezettudatos autózást - mondta Atsumi Masato a vállalat jövőjéről.

Sok kihívásban és még több sikerben volt részünk az elmúlt öt évben itt Esztergomban, a Suzuki Japán és India után harmadik legnagyobb üzemegységében. Köszönöm munkatársaimnak, partnereinknek és beszállítóinknak a mindig konstruktív és előremutató közös munkát, és sok sikert kívánok a továbbiakban is - fogalmazott a leköszönő vezérigazgató.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően mintegy 10 ezer munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.