A még mindig elképesztően népszerű TikTok üzemeltetését végző kínai ByteDance-nek egyre több kihívással kell szembe néznie. Egyrészt a ChatGPT nagyobb slágernek tűnik, mint bármi a rövid videós platformon, másrészt szemmel kell tartaniuk a kihívójukat (YouTube Shorts), ami egyre jobban integrálódik a Google videós platformjába – írja a PC World.

A ByteDance már tervezi a Creator Fund 2.0 elindítását, aminek keretében fizetnének minden 100 ezer követőnél többel rendelkező tartalomgyártónak, hogy ezzel növeljék a lojalitást a TikTok felé. A közösségi platformon a tartalomgyártók hamarosan bevezethetnek egy fizetős falat a tartalmaik elé, így bizonyos videókat csak azok láthatnának, akik hajlandók pénzt áldozni érte. Arról nem szól a fáma, hogy ez videónkénti, vagy esetleg időszakosan fizetendő összeg lenne.

Nemrég írtunk arról, hogy amerikai Kongresszus felsőháza decemberben egyhangúlag fogadott el törvényt a TikTok részleges betiltásáról, nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva. 2020-ban Donald Trump még teljes blokkolással is próbálkozott, most azonban csak a kormányzati eszközökről akarják letiltani az egyik legnépszerűbb videómegosztó platformot.