A légitársaság igazgatósága arról döntött, hogy egyszeri kifizetésként 3 ezer eurót ajánlanak fel, és jövő év elejétől 1,7 százalékkal emelik minden Lufthansa légiutas-kísérő bérét, amelyet 2017-től további 1,7 százalékos emelés követ.

A légitársaság elfogadja a szakszervezet követelését a nyugdíjazással kapcsolatban: minden jelenleg állományban lévő légiutas-kísérő 55 éves korában nyugdíjba mehet és a jövő év elejétől belépők számára is "vonzó" nyugdíjazási rendszert biztosítanak. Álláspontjuk szerint ezzel minden szakszervezeti követelésnek eleget tesznek.

Az ajánlatról azonnali egyeztetést kezdeményeztek a szakszervezettel, hogy befejeződjön a múlt pénteken indított sztrájk. Ezzel párhuzamosan a Lufthansa költségproblémák miatt felülvizsgálja az ázsiai, afrikai és dél-amerikai útvonalait.

Az Ufo tájékoztatása szerint szerdán kiszélesítik a sztrájkot, és mindhárom bázisukról (Frankfurt, München, Düsseldorf) induló összes közép- és hosszútávú járat indulását megakadályozzák. Az akció válaszlépés arra, hogy a Lufthansa kedden keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek a munkabeszüntetést.

QP | Quality Placement