A hírre 5 százalékot esett a részvényeik árfolyama. A legújabb veszteség nagyobb, mint az előző negyedévi, az csak 996 millió dollár volt. Az árbevételük hiába nőtt 3,81 milliárd dollárra, közben a költségeik nagyobb mértékben emelkedtek. Még úgy is, hogy nagyjából ezer alkalmazottjukat rúgták ki idén - közölte a portál.

A teljes idei évre várható veszteségüket is megemelték százmillió dollárral, 2,9 milliárd dollárra. A cég vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi egyébként kitartóan azt ígéri, hogy 2021-re működési szinten nyereséges lesz a cég. A vállalatnak a bejelentés szerint 12,7 milliárd dollárnyi korlátlan felhasználású pénzeszköz áll rendelkezésére.

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

Budapestről egyébként 2016-ban kitiltottuk az Ubert, pontosabban nem csak az Ubert és a hasonló cégeket, hanem a taxik közti árverseny lehetőségét is. Ami teljesen világos, hogy a taxisoknak nagyon előnyös, viszont nem egyértelmű, hogy mindenki másnak mi haszna származott ebből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!