Egy átalakított elektromos helikopter alig várja, hogy elinduljon a nagy utazásra, mellyel megmutathatja a villanykopter koncepcióban rejlő lehetőségeket - kezdi beszámolóját a Cleantechnika. Maga a gép az 1990 óta gyártott, és igen népszerű Robinson R44 egyik példánya, amely olyan jól sikerült, hogy most már az e-R44 típusjelt is viselheti.

A tesztrepülést végző páros személye sokat elárul a projektről: a helikopteres élménytúrákat szervező és lebonyolító  OC Helicopters vezérigazgatója, Ric Webb, és a k+f szakértelmüket a szórakozástól sem mentes innovációba forgató United Therapeutics vezérigazgatója, Martine Rothblatt ültek egymás mellett, amikor  is a kaliforniai Coachella-völgy mentén repültek - teljes mértékben csak áramot használva.

A Jacqueline Cochran repülőtérről (KTRM) a Palm Springs-i nemzetközi repülőtérre (KPSP) érkező e-helikopter majdnem 40 kilométert repült, az út 20 percet vett igénybe. A két cégvezető ráadásul nem csak magára godolt, az e-R44-en egy 50 font (mintegy 23 kg) tömegű doboz is helyet kapott - amivel azt szimulálták, hogy a helikopter két fős személyzettel és egy transzplantációs "csomaggal" is jól teljesít-e. 

A helikoptert megépítő Tier-1 Engineering jelentése szerint a légijármű akkutöltöttségi szintje a repülés befejeztével 50 százalékos volt.