A kiszabható legmagasabb büntetést kapta az új-zélandi terrorista

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, feltételes szabadlábra helyezés kizárásával csütörtökön a christchurchi bíróság a 29 éves ausztrál férfit, aki 2019-ben 51 embert mészárolt le két új-zélandi mecsetben - írja az Euronews.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 27. csütörtök, 11:35
Fotó: Getty Images

Tavaly március 15-én elkövetett christchurchi terrortámadás volt a legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság Új-Zéland történetében, melynek során mecsetekre rontott gépfegyverrel egy ámukfutó. A 29 éves Brenton Tarrant 51 embert ölt meg, tettére hónapok óta készült, fehér felsőbbrendűségű nézeteiről az interneten többször is értekezett a támadás előtt. A mészárlásról testkamerával felvételt készített (és közvetített élőben, de a felvételt a Facebook, az Instagram és a Twitter is a lehető leggyorsabban törli, ha újra felkerüli), a kocsiban pedig mellette látszik egy fegyver, amire többi között Hunyadi János (a fegyveren John Hunyadiként) és Szilágyi Mihály nevét festette fel.

A bírósági eljárás során bűnösnek is vallotta magát, így tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az Euronews szerint Cameron Mander bíró az ítélet kihirdetésekor hangsúlyozta, hogy e "torz ideológiájú" elvetemült személy tette mögött "mélységes gyűlölet" rejlik, amely ártatlan emberek, nők és gyermekek meggyilkolására késztette. Bűncselekményei annyira gonoszak, hogy bár élete végéig rács mögött lesz, az sem meríti ki azt a büntetést, amit megérdemelne.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

HOZZÁSZÓLÁSOK