Mivel Görögország lényegében már csődbe ment, ezért véleményem szerint a következő lépés az adósságok átütemezése, a törlesztési idő meghosszabbítása lehet részükről - mondta Mark Möbius, az egyik legnagyobb feltörekvő piaci alapokat kezelő cég, a Templeton Asset Management vezetője egy bécsi rendezvényen a Bloomberg tudósítása szerint.


Az adósság átalakítása mellett amire szüksége lehet az országnak, az a korrupt bürokrácia felszámolása. Ha ezt sikerül elérni, akkor az ország szép növekedés előtt állhat. Ehhez azonban fel kell szabadítani az országot a bürokrácia nyomása alól, amint ezt megteszik, az ország jó formában lesz - mondta.


Georgiosz Papandreou görög miniszterelnök épp vasárnap, egy Görörgországban tartott sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét, miszerint az ország adósságainak átütemezése katasztrofális hatással járna az ország gazdaságára. Egy ilyen lépés nagy valószínűséggel a görög bankrendszer összeomlását eredményezné, ami számos görög család vagyonának elvesztésével járna. Ez olyan tragédia, amelyet nem engedhetünk, hogy megtörténjen - mondta a miniszterelnöl az AFP hírügynökség beszámolója szerint.