A görögök máris becsődöltek - lényegében

Görögország már csődbe ment lényegében - mondta Mark Möbius, a Templeton Asset Management vezetője. Szerinte az adósságok átstrukturálására lenne szükség, a görögök tagadják ezt.
NAPI, 2010. szeptember 14. kedd, 09:47
Fotó:

Mivel Görögország lényegében már csődbe ment, ezért véleményem szerint a következő lépés az adósságok átütemezése, a törlesztési idő meghosszabbítása lehet részükről - mondta Mark Möbius, az egyik legnagyobb feltörekvő piaci alapokat kezelő cég, a Templeton Asset Management vezetője egy bécsi rendezvényen a Bloomberg tudósítása szerint.


Az adósság átalakítása mellett amire szüksége lehet az országnak, az a korrupt bürokrácia felszámolása. Ha ezt sikerül elérni, akkor az ország szép növekedés előtt állhat. Ehhez azonban fel kell szabadítani az országot a bürokrácia nyomása alól, amint ezt megteszik, az ország jó formában lesz - mondta.


Georgiosz Papandreou görög miniszterelnök épp vasárnap, egy Görörgországban tartott sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét, miszerint az ország adósságainak átütemezése katasztrofális hatással járna az ország gazdaságára. Egy ilyen lépés nagy valószínűséggel a görög bankrendszer összeomlását eredményezné, ami számos görög család vagyonának elvesztésével járna. Ez olyan tragédia, amelyet nem engedhetünk, hogy megtörténjen - mondta a miniszterelnöl az AFP hírügynökség beszámolója szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.14 11:27

A hiteleket mindenki újabb hitelekből fizeti vissza ami max technikailag nem átütemezés.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodian, 2010.09.14 10:41

Hát.. a Görög politikusok sem különbek a mieinknél. Ők is csak a vagyonosok miatt aggódnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html