A leggazdagabbak: Aldiék két demjánnyi vagyonnal gyarapodtak

Németország leggazdagabbja idén is Karl és Theo Albrecht, az Aldi élelmiszerdiszkont-hálózat alapítói lettek.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 15:49
Fotó:

A Manager Magazin MTI által idézett adatai szerint becsült vagyonuk egyenként több mint 17 milliárd euró. Karl Albrecht a listavezető a magazin kedden közzétett idei rangsorában, akárcsak az elmúlt években. Egy év alatt 1,4 milliárd euróval 17,5 milliárd euróra növelte családi vagyonát. (Összehasonlításul: NAPI Gazdaság "A 100 leggazdagabb" című, a hazai vagyonosokat rangsorba állító listáját Demján Sándor vezeti, 260 millió forinttal, azaz 1,04 milliárd eurós vagyonnal.)

Testvére, Theo a becslések szerint 17 milliárd euró körüli vagyonnal rendelkezik, durván 1 milliárd euróval többel, mint tavaly. Az Albrecht testvérek a leggazdagabbak világranglistáján a tizedik, illetve a tizenegyedik helyet foglalják el, két hellyel hátrább csúsztak a múlt évről.

A magazin listáján a harmadik a Porsche család 12,45 milliárd eurós vagyonnal, negyedik Dieter Schwarz a Lidl és a Kaufland hálózat tulajdonosa 10,3 milliárd eurós vagyonnal. Őket a Boehringer Ingelheim gyógyszeripari cég tulajdonosai, a Boehringer és a von Baumbach család követi 9,75 milliárd eurós vagyonnal.

A leggazdagabb német hölgy, Susanne Klatten a hatodik. Ő a BMW és az Altana nagyrészvényese 8,75 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik. Nyolcadik és kilencedik a listán a SAP társtulajdonosa, Hasso Plattner (6,55 milliárd euró) és Dietmar Hopp (6,3 milliárd euró). Tizedik Günter és Daniela Herz 6,1 milliárd eurós becsült vagyonnal.

HOZZÁSZÓLÁSOK