A német kormány nem akarja lezárni a határokat

A német kormány továbbra sem akarja lezárni a határokat, és nem tartja szerencsésnek az erről kibontakozott vitát.
MTI, 2015. október 19. hétfő, 19:53
Fotó: Reuters

Thomas de Maiziere belügyminiszter hétfőn az N24 hírtelevíziónak azt mondta, hogy nincs lehetőség a határ hermetikus lezárására, de nem is a teljes nyitottság a határzár egyetlen alternatívája, a vita azonban mindig e két "szélsőség" körül forog. A belügyminiszter hangsúlyozta: azzal érdemes foglalkozni, ami megvalósítható, és amit elhatároznak, azt végre is kell hajtani, mert minden egyes újabb bejelentés erősíti a "szívó hatást".Ezt mutatja, hogy akkor indultak meg "igazán nagyon sokan", amikor Magyarország bejelentette, hogy kerítést épít a határára, mert a sok ember be akart érni az EU-ba, mielőtt elkészül a kerítés - mondta Thomas de Maiziere.

Határzár helyett szerinte egymást kiegészítő intézkedések sorára van szükség. Erősíteni kell az uniós külső határ védelmét, főleg a görög-török határon, és védeni kell a német határt is. A határellenőrzést már visszaállították, és napirenden van a tranzitzónák kialakítása, ez az ügy viszont egyelőre vitatott - mondta a belügyminiszter.

A rendőrök zárnának
Veszélybe került a közrend Németországban a menekülthullám miatt, ezért "meg kell húzni a vészféket" és kerítést kell építeni a határra - mondta a német rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke a Welt am Sonntag című hetilapnak.

A konzervatív CDU politikusa visszautasította a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) bírálatait, miszerint a tranzitzóna "fogda menedékkérők tízezreinek". Ezzel az állítással szemben a tranzitzóna arra való, hogy kiszűrjék az irataikat szándékosan elhagyó, a hatóságok megtévesztésére törekvő migránsokat, a menedékjogi kérelemmel nem először próbálkozó bevándorlókat és mindazokat, akik nyilvánvalóan nem szorulnak a német állam védelmére, és így csökkenthető a Németországba érkező menedékkérők száma - mondta Thomas de Maiziere.

Közben a CDU/CSU parlamenti (Bundestag-) frakciójának egy befolyásos csoportja, a kis- és a közepes vállalkozások érdekeit képviselő parlamenti kör (PKM) vezetője, Christian von Stetten némileg módosította álláspontját a határzár ügyében a Bild című lapban hétfőn megjelent beszámolóhoz képest. A politikus azt mondta, a csoport hivatalosan nem készít indítványt arról, hogy le kell zárni a határokat, de tárgyalnak az ügyről és megvitatják azt az indítványt, amelyet a frakció belügyi szakpolitikusai készítenek. Az indítvány arról szól, hogy a kezelhetetlenné vált menekültáradat miatt a törvényhozásnak köteleznie kell a kormányt a határok lezárására.

Ezt egyre többen követelik a konzervatívoknál, ugyanakkor a CDU-ban sokan Angela Merkel pártelnök-kancellár menekültpolitikáját támogatják. Hétfőn megjelent adatok szerint már ezernél is többen írták alá azt az egy hete megfogalmazott levelet, amely szerint tartani kell a Merkel-féle irányvonalat. A felhíváshoz tartományi gyűlésekből, a Bundestagból és az Európai Parlamentből is csatlakoztak CDU-s képviselők, és az aláírók között az SPD-ből és az ellenzéki Zöldek közül is vannak politikusok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pluralista, 2015.10.20 10:32

Ami a magyar hírekből kimaradt:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/19/schwere-ausschreitungen-nach-pegida-demonstration-in-dresden/?utm_source=AdRoll&utm_medium=RetargetingAd&utm_campaign=AdRollSeptember
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

langede, 2015.10.20 10:21

@mirko: "Európa legerősebb, a világ második legerősebb gazdasága. Majd betojnak pár százezer bevándorlótól na ne hülyéskedjetek."

A világ változik elsőkből utolsók lesznek. A változás ha elindul földindulásszerű azonnali és sokszor visszafordíthatatlan. Láttunk már ilyet. A beképzeltség a önteltség felgyorsítja a folyamatokat mert és a valóságot a realitást nem engedi látni. Az ideológiák hajszolása(a realitás tagadása) pedig megalapozza az összeomlást.
Nem tudok nem párhuzamot vonni a Római birodalom bukása és a mai események között. Ők is önteltek voltak. Erkölcsi felsőbbrendűségükben hittek. Azt hitték hogy az ezeréves Róma az összes intellektuális vívmányával elegendő, felette áll a barbár népek primitív kultúrája felett. Veszélyérzetüket elnyomta az önteltségük és elfelejtették megvédeni amijük volt.
A barbárok meg jöttek, felgyújtották Rómát és vele éget a Róma ideája, kultúrája, intellektualizmusa, művészete, jogrendje is.
Azért tudott fennmaradni Róma mert legyőzte az ellenségeit. Nem versekkel ideákkal hanem kardal. És azért bukott el végül mert polgárai már nem voltak képesek harcolni érte. Önteltek,lusták, kényelmesek lettek. A barbárok látták a lehetőséget és lecsaptak.
A mai Európa öntelt és ideákat üldöz, realitás érzéke nincs, veszélyérzetét elnyomja a liberalizmus "mindent legyőző" ideája.
vajon mi lehet a vége ennek?
Az a helyzet hogy "barbárok" mindig lesznek. bevándorlók korlátlan számban tudnak jönni. És mindenkinek van indoka(nyomor, háború, üldöztetés).
Sőt akár katonai fenyegetéssel is szembe kell majd nézni.
Európa ma olyan gyenge hogy még a határait sem tudja megvédeni.
És ez tagadhatatlanul a liberál szocik érdeme. Ők képesek egy praktikus megoldásból(kerítés) ideológiai ügyet csinálni. Olyan mintha kalapácsot kéne használni egy lakatosnak de nem hagyják mert a kalapács az egy kommunista jelkép(sarló-kalapács) ezért visszaidézi a régi időket.

"Ti erdei makákók, ti örülnétek Európa USA bukásának amiból éltek?"

Én ennek nem örülök sőt kifejezetten félek attól hogy annyira meggyengüljünk hogy ellenségeink(mert vannak) lehetőséget lássanak és "felgyújtsák Rómát".
Pontosan ezért kritizálom Merkelt meg a többi szélsőséges fanatikus liberál bolsit. Ők a métely akik nyelvükkel szavukkal megfertőznek.
Európa nem egy segélyszervezet Merkel nem emberjogi aktivista.
Ha Európa "országként" akar viselkedni akkor szükség van arra hogy kemény legyen. Meg kell védje határait akár erővel is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.10.20 10:05

@teuton: Beszélsz már arabul? Wenn nicht, dann kanst Du anfangen es zu lernen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tiszapart, 2015.10.20 10:00

@teuton: Ha az ön által elmondott igaz, akkor az elmúlt 25 év minden kormányfője diktátor volt. Ezen azért elmélázhatna. Ugyanis nyilvánvaló baromság. Végül is a magyar ipar és közszolgáltatások eladását a liberális szocialista kormányok siettették leginkább, a polgári kormányok inkább fékezni akartak. Ez Antallnak nem igazán sikerült, az első Orbán kormány megpróbálta, de mire az előző szoci kormány szemetét eltakarította, máris elveszett a választás. Az agymosást nem a kormány végzi ma sem, hanem a média. Nyilván abból a pénzből, amit a vállalkozóktól beszed. A pénz pedig nem annyira a magyar vállalkozóknál van. Ennek ellenére a magyar termékek aránya nőtt a fogyasztásban, éppen a kormány akcióinak következtében. Ugyanis a magyar termék eladás magyar és nem pl. német munkahelyet teremt. Ami persze jó. És ehhez vannak minőségi magyar termékek is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tiszapart, 2015.10.20 09:46

@Zodiakus: Következtetés, ez a merkeli szolidaritás igény. Nem kellett volna a németeknek Schengent szétbombázni, és akkor most nem kellene olyan problémákat megoldani, amelyek egyébként nem lennének.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html