A német szociáldemokraták székházának hajtott egy férfi

Gyúlékony anyagokkal megpakolt autójával hajtott bele egy férfi a német SPD párt berlini központjába. A rendőröknek azt mondta, öngyilkos akart lenni.
Szabó Dániel, 2017. december 25. hétfő, 12:09
Fotó: Reuters

Tűzveszélyes anyagokkal teli táskát helyezett el egy férfi a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székházánál, majd autójával belehajtott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) székházába - írja az MTI.

A férfi vasárnap késő este helyezett el egy grillgyújtóval és más tűveszélyes anyaggal megrakott táskát a CDU székházánál. A portás észrevette és riasztotta a rendőrséget, a táskát lefoglalták.

A férfi a CDU-székháztól az SPD központjához távozott, és autójával belehajtott az épületbe. Kocsija áttörte a bejárat üvegajtaját, megállt és kigyulladt. A lángokat eloltotta az épület automatikus tűzvédelmi berendezése. A férfi fejsérülést szenvedett, őrizetbe vették és kórházba szállították. Az autóban gázpalackokat és üzemanyagkannákat találtak.

A német rendőrség közlemény szerint az 58 éves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy öngyilkos akart lenni.

Németországban jelenleg is tartanak a koalíciós tárgyalások Angela Merkel kancellár pártszövetsége, a CDU-CSU és a szociáldemokraták között a kormányalkotásról. Az októberi választások óta még mindig nem alakult többséggel bíró vezetés.

A kép forrása: Reuters/Hannibal Hanschke.

HOZZÁSZÓLÁSOK