A németek többsége ellenzi a spanyol bankmentő csomagot

Minden második német elutasítja a spanyol bankoknak nyújtandó külső segítséget - derül ki az ARD legfrissebb felméréséből. A német parlament egy nappal a felmérés eredményeinek közzétételét megelőzően, csütörtök este fogadta el az előreláthatólag100 milliárd eurós csomagot.
portfolio.hu, 2012. július 21. szombat, 17:08
Fotó: Napi.hu

Az ARD legfrissebb felmérése szerint a németek 52 százaléka nem ért egyet azzal, hogy a spanyol bankszektor külső segítséget kapjon. A megkérdezetteknek mindössze 38 százaléka mondta, hogy helyesli a mentőcsomagot, amit egyébként csütörtök este fogadott el a német parlament.

Egy kétórás telefonos egyeztetést követően, tegnap az eurózóna pénzügyminiszterei is végső áldásukat adták a bankmentő csomagra, de persze csak szigorú feltételek mellet. Ezek között szerepel a felügyeleti rendszer megerősítése, a pénzintézetek átalakítása, és egy úgynevezett "Bad Bank" létrehozása, aminek a feladata az lesz, hogy a problémás jelzáloghiteleket magába "szippantsa'.

A problémás bankok 30 milliárd eurós azonnali segélyben részesülnek, de hogy összességében mennyi pénzre lesz szükség, egyelőre nem ismert. Erről csak a bankok átvizsgálását követően születik döntés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2012.07.21 17:44

A többség ellenzi, de megszavazták a politikusok
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

SzaszaG, 2012.07.21 17:21

A válságot nem kezelik. Görögország után most spanolország is gyakorlatilag csődben. Semmi nem történik csak nyújtják, mondjuk ez jó a nêmeteknek.

Vagy ki kell lépniük az zónából vagy fiskális és politikai unió kell. A déliek nem hajlandók rendbetenni a költségvetést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html