A németek várják a szakképzett munkaerőt

Németország nem tart attól, hogy zavar keletkezik munkaerőpiacán májustól megszünteti a korlátozásokat a keleti tagországokkal szemben.
MTI-Eco, 2011. január 4. kedd, 14:50
Fotó:

Szükségünk van a szakképzett külföldi munkaerőre - mondta kedden egy rádióinterjúban Rainer Brüderle német gazdasági miniszter azzal összefüggésben, hogy idén májustól már korlátozások nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió keleti tagországainak állampolgárai Németországban.

A német gazdaság hosszú távra szóló fejlődését inkább veszélyezteti, ha nem lesz elég szakképzett munkaerőnk - fejtette ki a miniszter. Ezért örülnünk kell, és ki kell használnunk a szabad munkavállalásban rejlő lehetőségeket a német gazdasági növekedés felgyorsítására - tette hozzá.

Nem számít semmilyen zavarra a munkaerőpiacon Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős tagja sem, miután Németország mellett Ausztriában is szabaddá válik a munkavállalás.

A politikus az AFP hírügynökségnek vasárnap azt mondta, megalapozatlanok azok a félelmek, amelyek szerint a német és az osztrák munkaerőpiac májusban esedékes teljes megnyitása után nagy roham várható ezekben az országokban.

A magyar biztos visszautasította a szakszervezetek félelmeit is, miszerint a szabad munkavállalás bérdömpinget eredményez: utalt arra, hogy Közép-Kelet-Európában a bérek lassan, de biztosan közelítenek a nyugatiakhoz. Andor László a munkaerőpiacát hamar megnyitó Nagy-Britanniát hozta fel példaként, mondván: a brit gazdaság profitált a kelet-európaiak beáramlásából.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.01.04 17:38

Nem lesz itt 1 millió munkahely, viszont az EU.-ban lesz elég csak körül kell nézni. Viszont ha jól érzed magad itt miközben schwarzolsz meg szidod az éppen aktuális kormányt akkor jó - végülis ha Te örülsz akkor én is örülök csak hát ez olyan majom a farkának - nem sok értelme van.... A politikus meg egy olyan szakma ahol mindenki őket szidja viszont cserébe meggazdagodnak szóval nem mindenkiből lesz Teréz anya..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

vazul, 2011.01.04 17:18

Olvastam, de továbbra sem értem hogy miért akartok külföldre küldeni mikor itthon hamarosan 1.000.000 vadonat új munkahely jön létre? :DDDDDDDDD
Azt a kis időt meg eltöltöm munkanélküli segélyen, meg a jó zsíros fekete gazdaságban! El se hinnétek hogy milyen jó lehet keresni ha nem kell TB, adót stb. fizetni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.01.04 16:24

Remélem olvasta a cikket Herr Vazul !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html