Adriai gázfolyosóban Magyarország

Horvátország, Magyarország és Ukrajna "adriai gázkorridor" létesítéséről állapodott meg, amely az országokat a balkáni Adria gázvezetékhez (Trans Adriatic Pipeline, TAP) kapcsolja - jelentette a Bloomberg hírügynökség.
portfolio.hu, 2013. október 24. csütörtök, 00:00
Fotó: Napi.hu

"Az új infrastruktúra lehetővé teszi majd számunkra a kelet-európai piac földgázzal történő ellátását" - mondta Josko Klisovic külügyminiszter-helyettes szerdán telefonon a Bloomberg hírügynökségnek, hozzátéve, hogy az érintett három ország miniszterelnökei "hamarosan" kézjegyükkel látják el a megállapodást.

A beszerzési források diverzifikálásának köszönhetően a gázkorridor növeli a régió energiaellátási biztonságát. A gázfolyosó a horvátországi Krk szigetre tervezett cseppfolyósföldgáz-terminált kapcsolja majd össze a TAP gázvezetékkel. A norvég Statoil ASA, a német E.oN SE és a svájci Axpo kivitelezésében épülő TAP gázvezeték évi 10 milliárd köbméter azeri gázt szállít majd az EU törökországi határától Görögországon, Albánián és az Adriai-tengeren keresztül Olaszországba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Norbertifor, 2013.10.24 11:02

,, TAP gázvezeték évi 10 milliárd köbméter azeri!!! gázt szállít majd" lassan csak összeáll a kép.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html