A dobogó felső fokán idén is az energiaiparban, az ingatlanszektorban és a médiában érdekelt Dinu Patriciu áll, kinek vagyonát 2,3 milliárd euróra becsüli a kiadvány szerkesztője. A 60 éves üzletember egy év alatt 100 millió euróval gyarapította vagyonát.

Második lett a 46 éves Frank Timis, aki miután szó szerint kincsesbányára lelt idén, 1,1 milliárdra növelte vagyonát.

Timisé ugyanis a londoni tőzsdén is jegyzett African Minerals bányavállalat közel 20 százaléka, amely Afrikában hatalmas, vasércben gazdag lelőhelyre bukkant idén. Korábban a romániai verespataki bányavállalathoz is köthető üzletembernek emellett 50 százalékos tulajdonrésze van még az International Petroleum és az African Petroleum vállaltokban is.

A harmadik helyen két üzletember Ioan Niculae és Dan Grigore Adamescu osztozik, előbbi mezőgazdasággal, kereskedelemmel és ingatlanokkal foglalkozik, utóbbi pedig az ingatlanpiacon, a kiskereskedelemben és a médiában érdekelt. Vagyonuk a Forbes szerint meghaladja a 0,9-1 milliárd eurót.

A leggazdagabb Romániában élő magyar továbbra is a negyven éves Teszári Zoltán, az RDS&RCS tulajdonosa; Teszári a tizennegyedik a listán. A magyarországi érdekeltséggel is bíró nagyváradi üzletember vagyonát 340-350 millió euróra becsüli a Forbes, közel 50 millióval kevesebbre, mint tavaly.

A legfiatalabb romániai milliomos az ingatlanban utazó 27 éves Edward Popescu Strohlen, kinek vagyona 25 millió euró. A leggazdagabb hölgy, Veronica Guºã de Drãgan a Spanyolországban élő 37 éves üzletasszony egy év alatt szinte megduplázta jelenleg 800-900 millió euróra becsült vagyonát.

A bukaresti pénzügyminisztérium és az országos cégbíróság adatain alapuló listára legtöbben Bukarestből és Ilfov megyéből kerültek fel, a 208 tehetős személy összvagyona meghaladja a 15 milliárd eurót. A 104 erdélyi gazdag összesen 3,35 milliárd eurónak megfelelő vagyont birtokol.