Alig vesznek svájci terméket Japánban

A vegyipari és gyógyszeripari termékek erős növekedést mutató exportjának köszönhetően emelkedett a svájci kereskedelmi mérleg aktívuma májusban.
MTI, 2016. június 21. kedd, 08:38
Fotó: Reuters

A svájci vámhivatal kedden közzétett adatai szerint éves összehasonlításban az export volumene nominálértéken 11,2 százalékkal, reálértéken számolva 1,4 százalékkal, 17,3 milliárd svájci frankra emelkedett. Az import értéke 11, illetve 9,5 százalékkal 13,5 milliárd frankra nőtt, így a mérleg 3,8 milliárd frankos többlettel zárt májusban az előző havi 2,5 milliárd frankos szufficit után.

Az előző hónaphoz viszonyítva a kivitel nominálértéken 0,3 százalékkal nőtt, reálértéken viszont 0,4 százalékkal csökkent, míg az import nominálértéken 2,7 százalékkal esett vissza, reálértéken számolva viszont 0,2 százalékkal bővült.

A májusi statisztika azt mutatja, hogy virágzanak a kereskedelmi kapcsolatok Svájc és Európa, illetve Észak-Amerika között, miközben az Ázsiába - főleg a közel-keleti országokba, Japánba, Szingapúrba, Tajvanra és Indiába - irányuló svájci kivitel erősen visszaesett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.06.21 09:41

Nyomor.
Ki akarna Svájcba menni, ha nálunk sokkal jobb?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html