A Pénzügyminisztérium adatai szerint szeptember végén az államháztartás hiánya 303,6 milliárd forintra csökkent az előző havi 510 milliárd forintról - adta hírül a Népszava. Szeptemberben 464 milliárd forintnyi uniós támogatást küldött Brüsszel, ennek köszönhető többlet.

Ugyanakkor a költségvetési intézmények kifizetetlen tartozása szeptember végén meghaladta a 70 milliárd forintot - olvasható ki az Államkincstár adataiból. Továbbra is az egészségügyben a legkritikusabb a helyzet: a kórházak adóssága 58 milliárd forint volt szeptember végén. Ez 4,7 milliárddal magasabb az augusztusinál. A Honvédkórház egyetlen hónap alatt egymilliárddal növelte adósságát.

A nem egészségügyi intézményeken kívül augusztus végén 3,5 milliárd forintos adóssággal rendelkezett a központi fenntartású sportintézmények kezelését végző Nemzeti Sportközpontok, ám szeptember folyamán az intézmény majd' 2,5 milliárd forintos forráshoz jutott. Ilyen pénzinjekcióról az egészségügyi intézmények csak álmodhatnak a cikk szerint.