Sötét hír Lengyelországból

Továbbra is jelentős Lengyelországban a feketemunka, főként a ház körüli tevékenységek, lakásfelújítások, mindennapi szolgáltatások területén.
Barabás Júlia, 2018. október 28. vasárnap, 07:40
Fotó: Napi.hu

A munkaképes korú lengyelek nagyjából 5,4 százaléka végzett nem regisztrált, azaz feketemunkát az elmúlt évben - idézte a statisztikai hivatal (GUS) adatait a Rzeczpospolita. Ez összesen 880 ezer embert jelent.

A szürke szférában dolgozók 51,3 százaléka férfi. A legtöbben az alapfokú végzettségűek és a szakmunkások. A be nem jelentett munkát végzők csaknem felének ezek a munkák jelentették a főállást, a többieknek többletmunkát hoztak.

A leggyakrabban kerti-mezőgazdasági munkákat végeznek feketén az emberek, a szürkeszférában dolgozók 15 százaléka ebben a szférában tevékenykedett. Sokan foglalkoznak lakásfelújításokkal és javításokkal, valamint építészeti szolgáltatásokkal, illetve gyermekek, nagy idősebb személyek felügyeletével feketén.

A fotó forrása: StockSnap

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.10.28 12:48

Megint egy figyelemelterelő cikk! Arányaiban nálunk biztosan jóval több a feketemunka, mint Lengyelországban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html