Argentínának még mindig van lejjebb

A Standard & Poor's egy fokozattal rontatta Argentína eddig sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatát - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. november 13. kedd, 10:45
Fotó: Pixabay

Az S&P honlapján az szerepel, hogy az adósi besorolást "B pluszról" "B"re -re gyengítette, ami öt fokozattal marad el a befektetési ajánlású sáv alapszintjétől. Az adósi besorolást stabil kilátással látta el a nemzetközi hitelminősítő. Az S&P új argentin adósi besorolása ezzel a Moody's és a Fitch szintjére került.

Az S&P a gazdasági növekedés lassulásával, a magas inflációval és az államadósság megugrásával indokolta a besorolás rontását. A hitelminősítő szerint idén 2,5 százalékkal, jövőre pedig már csak 1 százalékkal nő a gazdaság, az infláció jövőre is magas marad, az idei 44 százalék után 25 százalék lesz. A hitelminősítő szerint az argentin peso jelentős elértéktelenedése a dollárral szemben, komoly mértékben növelte az ország adósságterhét. Az S&P számításai szerint az idei államadósság felülmúlhatja a GDP 80 százalékát a tavalyi 50 százalék után.

Az argentin kormány a korábbinál is szigorúbb költségvetési és monetáris kötelezettségeket vállalt szeptember végén a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) korábban kötött hitelmegállapodás végrehajtásának felgyorsításáért és a keretösszeg 7,1 milliárd dollárral, 57,1 milliárd dollárra történő megemeléséért cserébe.

A Standard & Poor's a kormánynak ezt a vállalását azzal ismerte el, hogy a legújabb adósi besorolást pozitív kilátással látta el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.13 14:24

Ki a f@szt érdekel Argentína, amikor a mi bajunk a tetű, embertelen, tolvaj fidesz-kdnp qrmány, amelyik folyamatosan a bűnözőket támogatja.
Nemzetközileg körözött pharaon terrorista a fideszes miniszterelnökkel szemben vett házat. Kiadtuk az azeri baltás gyilkost, majd onnan milliárdok érkeztek.
Tele vagyunk ukrán maffiózókkal, és itt a legújabb:
Budapesten bujkál és itt kér menedékjogot a börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök
Mint írta, az elmúlt napokban számtalan halálos fenyegetést kapott és félti az életét, ezért fordult a magyar hatóságokhoz.
https://444.hu/2018/11/13/budapesten-bujkal-es-itt-ker-menedekjogot-a-bortonre-itelt-volt-macedon-miniszterelnok
----------------------------------
"Mint írta, az elmúlt napokban számtalan halálos fenyegetést kapott és félti az életét, ezért fordult a magyar hatóságokhoz".
Nem hiszem, hogy ezért van itt, mehetett volna más országba is. Miért nem Szlovákiába ment, vagy az osztrákokhoz? Szerintem azért, mert közismert a magyar politikai fertő. Úgy néz ki, hogy itt minden bűnözőnek menedék jár, ha fizet a megfelelő zsebbe.
Az egyetlen korrekt eljárás az, hogy vigyék innen a francba, azonnal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html