Autókonvoj jön Bécsből a bevándorlókért

Elindult az autókonvoj Bécsből, a Praterplatznál lévő parkolóból több mint 130 autó gördült ki vasárnap délelőtt, hogy a menedékkérőket Magyarországról Ausztriába átszállítsák. Adományokat is hoznak.
MTI, 2015. szeptember 6. vasárnap, 14:53
Fotó: Napi.hu

A szervezők tájékoztatása szerint az első állomás Miklóshalma (Nickelsdorf) lesz, ahol a dublini rendelet ellen tartanak rövid tiltakozó akciót. Innen indulnak tovább az osztrák-magyar határhoz és Magyarországra. Várhatóan Budapestig nem mennek el, az útközben vándorló migránsokat felveszik és az osztrák fővárosba szállítják, az autók akár többször is fordulnak. A menetet az osztrák-magyar határig az osztrák rendőrség biztosítja, a menet indulásakor nyolc rendőrségi autó volt a környéken.

A járművek, közöttük több egyterű és furgon tele voltak adománnyal, ablakaikra Refugees welcome! (Üdvözöljük a menekülteket!) feliratú papírokat ragasztottak. Sokan már többször voltak úton és autóval hoztak Bécsbe menekülteket, most szervezetten sokan megyünk értük, hiszen közösen nagyobb biztonságban tehetjük - mondta a szervező az MTI-nek.

A segítők több országból jöttek, osztrákok mellett magyarok, németek és angolok is vannak köztük - írta az Index.

Az osztrák belügyminisztérium pénteken kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy büntethető az a személy, aki részt vesz a migránsok Budapestről Ausztriába történő átszállítását célzó kezdeményezésben. Az MTI kérdésére a szervező elmondta: a most autóval indulók "nevetségesen kevesebbet" kockáztatnak annál, mint amennyi rizikót a bevándorlók vállalnak. Úgy vélte, a rendőrségnek inkább azokat az embereket kellene büntetnie, akik nem veszik fel autóikkal a migránsokat.

Az osztrák rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a migránsok határon át való - ellenszolgáltatás nélküli - szállítása Magyarországon embercsempészetnek minősül, ezért itt letartóztathatják az autósokat és börtönbüntetéssel sújthatják őket. Azonban az osztrák törvények szerint szabálysértésnek minősül, ezer és ötezer euró (310 és másfél millió forint) közötti pénzbírság szabható ki.

A konvoj szervezői egyébként a Facebookon közzétettek egy útmutatást arról, hogy a résztvevők milyen jogi veszélyekkel néznek szembe. Így például azt tanácsolják, hogy ha Magyarországon őrizetbe veszik őket, akkor ne tegyenek tanúvallomást, ne írjanak alá semmit, s kérjék a kapcsolatfelvételt az osztrák nagykövetséggel.

ORFK: bűncselekményt követhet el, aki segít a menekülteknek Ausztriába jutni
Bűncselekményt követhet el az, aki segít a menekülteknek Ausztriába jutni - idézte Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az osztrák belügyi tárca minapi figyelmeztetését. A Büntető törvénykönyv szerint aki államhatárnak más által a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.09.09 13:40

törököknél-görögöknél-macedóniában-szerbiában nincs háború !!!!!!!!!!!!!!!!!!

..tehát migránsok embercsempész-média segítséggel sumákolnak ...,háttérhatalmi segítséggel !

..a hátérhatalomnak olcsó munkaerő kell !!...és közben tönkrevágják európát ,de csak a profit mozgatja a büdösbogaralkat !!!

..európának most észnél kell lenni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..csehek-szlovákok-magyarok-baltiak már rájöttek !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hegedusgabor01, 2015.09.09 13:28

T.VOLE! Ha már egyszer ?rasszista féreg?-nek titulálsz én tegezlek.
A kommentjeimbe azt látod bele amit akarsz és ez azért van,mert nem tudsz különbséget tenni BEVÁNDORLÓ és ILLEGÁLIS bevándorló között.Nem tudsz továbbá különbséget tenni GAZDASÁGI bevándorló és MENEKÜLT között.
TE ÁLLÍTOD ?...ez osszes menekultre terroristakent tekintesz.?-te állítod és ez nem igaz.A menekült örül,hogy BEENGEDIK,ALÁVETI MAGÁT AZ ITTENI ELJÁRÁSOKNAK,TÖRVÉNYEKNEK és KIVÁRJA TÜRELEMMEL AZ ELBÍRÁLÁST.Aki ezt teszi semmi bajom vele.

Nézzük viszont a tényeket!
1.Amióta megindult a migráns áradat nem hallani az Iszlám Államról. Stratégiát váltottak,fegyver helyett elözönlik Európát és amikor már ?asszimilálódtak? jöhetnek az ?akciók? -ez is tény,tekints például Amerikára ha tetszik neked ha nem.

2.Özönlenek a menekültek ? ha befogadják őket ha nem!

3.Így vagy úgy,de bejönnek,akár törvénysértő módon is!

4. ?...Egyik menekult se robbantgatott Mo -on tudtommal, ennek ellenere itt kibaszott terroristazol. Sajat magadat hazudtolod meg egy hozzaszolason belul. ? -majd fognak Európában bárhol,de NÁLUNK LÉPNEK BE AZ UNIÓBA ÉS EZÉRT AZ ORSZÁGOT TERHELI A FELELŐSSÉG! -ha tetszik ha nem!

5.?...a valoban terroristak eddig is megoldottak hogy bejussanak az EU -ba, ahogy ezutan is meg fogjak oldani.? - mivel a tömeggel jönnek és NEM REGISZTRÁLTATJÁK MAGUKAT legalább nagyobb biztonsággal és nagyobb számban jöhetnek....

6. NEM USZÍTOK SENKIT,csak a véleményem mondtam el és szerencsétlen menekült az akinek több ezer eurója van utazásra?

Zárszógyanánt újfent megkérlek,hogy GONDOLKODJ! -persze ha nem megy akkor ne erőltesd.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2014, 2015.09.07 20:38

Ez már egy tragikomédia.
Az Index azt írja az Ausztriából érkezett migráns-utaztató konvoj sofőrjei nem veszik fel az egyedülálló férfiakat. Azt mondják, inkább üres kocsival mennek haza, mert ők az itt ragadt családokat jöttek "kimenteni".
Most jöttek rá, hogy a német lapok hazudnak mint a vízfolyás. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2014, 2015.09.07 09:09

@halacska39: Mondtam már trollocska, ez egy óvodás szintje.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

halacska39, 2015.09.07 08:41

@MLB2014: Nem szabad ilyen csúnyán beszélni! A Hegi is megmondta,hogy óvakodni kell a trágár becsmérlő szavaktól! Egyébként mi újság Békásmegyeren?:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html