Autósok, figyelem: téves bírságok érkezhetnek küllfödről

Szlovákiában több autós is azzal szembesült, hogy levélben értesítették: gyorshajtásért büntetést kapott Olaszországból. Olyan személyt is megbüntettek, aki az adott időszakban nem járt Olaszországban.
Barabás Júlia, 2018. július 12. csütörtök, 17:33
Fotó: Napi.hu

Angolul és olaszul íródott postai küldeményben értesítettek szlovákiai autósok arról, hogy nem tartották be a sebességkorlátozást az olaszországi utakon, ezért büntetés fizetésére kötelezik őket, pedig nem mindegyikük volt vétkes - adta hírül a pozsonyi Új Szó.

Ha öt napon belül megtérítik a bírságot, akkor közel 60 euró a cech, ha később, akkor 71, vagy 115 eurót kérhetnek az olasz hatóságok. Az egyik érintett fuvarozócég kifizette a bírságot, egy másik sofőr azonban állítja, hogy az említett időszakban nem járt Olaszországban

A sofőr az olasz nagykövetséghez fordult, ahol azt tanácsolták neki, továbbítsa a külképviseletnek a beszkennelt iratot, és igazolja, hogy övé az autó, amelyet tévedésből mérhettek be az olaszországi radarok. Azt mondták, elképzelhető, hogy a radar rosszul olvasta le az autó rendszámát.

A fotó forrása: Szász Péter/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK