A Moody's Investor Services Írország Aa2-es minősítésének felülviszgálatát kezdte; Dietmar Hornung, a Moody's vezető elemzője szerint valószínűleg egy fokozottal rontják majd le az ír hitelminősítést, ez azonban a kormány novemberben bemutatni készült négyéves költségvetési tervei fényében javulhat is.

Hornung szerint nincsenek rövid távú likviditási problémák az országban, ezért külső segítségre egyenlőre biztosan nincs szükség. Az ír államkötvények német bundhoz viszonyított hozamfelára jelenleg 406 bázisponton áll, elmaradva a szeptember 28-i 449 bázispontos csúcstól.

A Moody's szerint Lengyelország költségvetési hiánya is aggasztja a befektetőket, ezért ha nem változtatnak hamarosan, akkor elpárologhat a piac maradék jóindulata is a válságot az EU tagjai közül egyedüliként recesszió nélkül átvészelő országgal szemben.

Görögország azonban fellélegezhet, mivel a költségvetés rendbetételénél elért eddigi haladással elégedett a hitelminősítő, ezért amennyiben a folyamatok kitartanak, akár pozitív irányba is módosíthatják a jelenlegi Ba1-es besorolást – a görög állampapírok német kötvényekhez viszonyított felára azonban nem javult, sőt 1 bázisponttal 778 bázispontra emelkedett.

A közép-európai régióban legjobb, stabil kilátás melletti Aa2-es hitelbesorolással rendelkező Szlovénia minősítését nem változtatja meg a Moody's.

Törökország Ba2-es hitelminősítésének kilátását pedig pozitívra módosította a Moody's; Sarah Carlson, a térséggel foglalozó vezető elemző szerint az ország gazdasága már visszatért a válság előtti szintre.