Sorozatban hatodik alkalommal lett Bécs a világ legélhetőbb városa. A Mercer immár hagyományosnak tekinthető Quality of Living felmérése idén 223 várost vizsgált meg számos különféle szempont alapján, ezeket összegezve pedig ismét arra a következtetésre jutott, hogy az osztrák fővárosban a legjobb élni.

A felmérésből az is kirajzolódik, hogy Európa továbbra is élen áll, ha a városlakók életminőségét nézzük. A Mercer 2014-es listájának első tíz helyezettje között öt európai nagyvárost találunk, Bécsen túl Zürich (2.), München (4.), Düsseldorf (6.) és Frankfurt (7.) található az első tízben. Európa előkelő helyzete elsősorban a fejlett infrastruktúrának, a kiváló egészségügynek, a magas szintű oktatásnak, a változatos szabadidős tevékenységeknek, a politikai stabilitásnak, valamint a világátlaghoz képest jóval alacsonyabb bűnözési rátának köszönhető. Kivételek persze itt is akadnak: a felmérésben legrosszabbul teljesítő európai város a grúziai Tbiliszi volt, ami a 191. helyet szerezte meg a 223-tagú mezőnyben. Az európai sereghajtók közé tartozik az oroszországi Minszk (189.) és az albániai Tirana (179.), de Szentpétervár 168. helye is meglepetés. Budapest helyezését legutóbb 2012-ben hozták nyilvánosságra, akkor az európai szinten középmezőnynek számító 74. helyet foglalta el a magyar főváros.

Európán kívül - némiképp meglepő módon - nem Amerika, hanem Ausztrália teljesít a legjobban. A harmadik helyezett az új-zélandi Auckland lett és Sydney is éppen csak, de befért az első tízbe. Utóbbit az észak-amerikai kontinensről egyedül a kanadai Vancouver (5.) mondhatja el magáról, az Egyesült Államok legélhetőbb városa a világszinten 27. helyezett San Francisco lett. Dél-Amerika legjobbjai között Guadelopue, Puerto Rico, Uruguay, Argentína és Chile egyes városai kaptak helyet, a legrosszabb életkörülmények pedig Hatitin, Hondurason és Venezuelában találhatók. Afrikában, illetve a Közel-Keleten - aligha meglepő módon - Dubaj és Abu-Dhabi szerepelnek az első két helyen (73. és 78.), amit a mauritiusi Port Louis (82.) és a dél-afrikai Durban (85.), valamint Fokváros (90.) követ. Az ázsiai városoknak is van még hová fejlődniük: Szingapúron (25.) és Japán nagyvárosai (Tokió, Kobe, Yokohama és Oszaka) mellett öt várost is találni a kétszázadik helyen túl.