Beépített ügynököket vetnének be az embercsempészet ellen

A berlini kormány egyre inkább törvényes keretek közé kívánja szorítani a menekültek befogadását. A belügyminiszter azt is bejelentette, hogy a német rendőrség a jövőben ügynökök beépítésével próbál sikeresebben fellépni az embercsempészek ellen - olvasható az InfoRadio.hu-n.
Inforádió, 2016. október 24. hétfő, 20:23
Fotó: Reuters

A polgárháború vagy a gazdasági kilátástalanság elől menekülőkön élősködő embercsempészek elleni küzdelemben a német rendőrség egyre komolyabb sikereket könyvelhet el, ugyanis - mint Thomas de Maiziere elmondta - a múlt év során 3370-at sikerült letartóztatni. A legtöbb köztük szír volt, de közel 400 román és csaknem ugyanennyi magyar állampolgárra is több évi büntetés vár a német törvények súlyos megsértéséért.

A belügyminiszter úgy vélte, hogy ez az adat egyrészt a hatóságok eredményes munkáját dicséri, másrészt viszont arra is utal, hogy jelentősen emelkedett azoknak a száma, akik embercsempészek segítségével érkeztek Németországba. Márpedig - szögezte le de Maiziere - a német hatóságok kizárólag a jogosultság és nem a pénztárca által biztosított lehetőség alapján döntenek a menedékjog megadásáról. Nem titok, hogy egyesek akár ötezer eurót is fizetnek azért, hogy embercsempészek segítségével bejussanak Németországba.

A belügyminiszter közölte azt is, hogy a német rendőrség a jövőben ügynökök beépítése révén próbál még sikeresebben fellépni az embercsempészés ellen. Erre most különleges anyagi keretet biztosítanak a rendőrség számára, amely részét képezi majd az illegális bevándorlás elleni küzdelemnek. A berlini kormány egyre inkább törvényes keretek közé akarja szorítani a menekültek befogadását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.10.25 11:58

Ezek a politikusok tényleg minden következmény nélkül beszélhetnek, elvégre nem őt fogják megölni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.10.25 11:57

És ezt most nagy dobra kell verni? Megáll az ember esze.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html