Az EU központjában tetőzik a járvány

A belga járványügyi bizottság tagja arra figyelmezettet, hogy a járvány lassan eléri a csúcspontját az országban, azonban ez korántsem jelenti annak végét.
Rácz Gergő, 2020. április 5. vasárnap, 20:56
Fotó: Pixabay

"Óvatosnak kell maradnunk, hosszú és nehéz hetek várnak még ránk" -  nyilatkozott a hivatal az MTI beszámolója szerint.

A halálesetek száma Belgiumban 1447, a hétvégén 164 ember halt meg a járvány okozta betegségben. Az azonosított fertőzöttek száma lassan eléri a húszezret, a fertőzés epicentruma továbbra is a flamand régió ahol a megbetegedések közel 60 százalékát regisztráltak.

Hollandiában a hétvégén 156-an hunytak el a vírus okozta betegségben, így a járványhoz kapcsolódó halálesetek száma 1766 az országban. A fertőzöttek száma közelít a húszezerhez.

A holland sajtó szerint az állampolgárok több mint fele legalább féléves egészségügyi korlátozásokra számít az országban, de voltak, akik azt sem zárták ki, hogy a rendkívüli intézkedések akár egy évig is érvényben maradhatnak.

Luxemburgban, a fertőzöttek aránya még mindig magas az ország lakosságának számához képest, eddig 2729 fertőzöttet regisztráltak eddig a félmilliós nagyhercegségben.
Xavier Bettel miniszterelnök hétvégi sajtótájékoztatóján, felhívta a figyelmet, hogy a korlátozási szabályokat követni kell, mert nem múlt el még a veszély.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2020.04.05 22:40

Amióta leszedték a VIX index etf-jeit a tőzsdéről, azóta nagyon haragszom rájuk. Szégyelljék magukat. Arról nem is beszélve, hogy nem adnak gyorssegélyt az embereknek. Legalábbis Magyarországon nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html