Bevándorlók nélkül vége Németországnak?

Egy munkaügyi tanulmány szerint 2015-től évente közel félmillió külföldi munkaerőre lenne szükség a német gazdaságban a "demográfiai foglalkoztatási lyukak befoltozására".
MTI-Eco, 2010. november 17. szerda, 18:35
Fotó:

Ha a gazdaságban nem történnek alapvető változások, Németország munkaerő-potenciálja 2030-ig 6 millió aktív korú, 20-64 év közötti munkavállalóval csökken. Ennek következményei mind a növekedésre, mind az innovációra, mind pedig Németország versenyképességére nézve fatálisak lennének - véli a munkaügyi kutatással foglalkozó IZA intézet igazgatója.

Klaus Zimmermann szerint kifizetődne, ha Németország évente félmillió képzett munkaerőt csábítana az országba, ez az államháztartásnak 5-20 milliárd euró pluszbevételt jelentene. Az IZA igazgatója - Kanada és Ausztrália mintájára - pontrendszer bevezetését javasolja, amelyben a reménybeli bevándorlókat egyebek között képzettségük, nyelvtudásuk, szakmai tapasztalataik, koruk szerint pontoznák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.17 19:26

Hát olcsóbb egy leendő adófizetőt ( bevándorlót) elcsábítani, mint felnevelni, meg kiiskolázni egy gyereket, erre Magyarország is "rájött" ezért "halunk ki" csak ha nem jönnek az áttelepülők és nincs munka akkor nem lesz pénz a nyugdijasokra . ( Azt felejtsék el a nyugdijasok, hogy Ők már megtermelték a nyugdijat - azt rég kifizették az elöző generációknak tehát az már nincs meg )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html