Bezuhanás előtt a német gépipar?

Erősen visszaesett júliusban a német gépipar rendelés-állománya, mind a belföldi, mind a külföldi kereslet csökkent.
MTI, 2016. szeptember 1. csütörtök, 11:12
Fotó: Napi.hu

A német gépipari szövetség (VDMA) csütörtökön közölte, hogy a rendelésállomány 19 százalékkal elmaradt a tavaly júliusitól. A belföldi megrendelések 34 százalékkal zuhantak, az euróövezetből pedig 27 százalékkal kevesebb megrendelés érkezett.

A VDMA szerint sok felvevőpiacon bizonytalan a helyzet, de a rendelésállomány ilyen mértékű esésében a bázishatásnak is szerepe van, mert tavaly júliusban néhány óriási megrendelésnek köszönhetően kiugróan magas volt az állomány.

Az első fél évben a legnagyobb német iparág rendelésállománya 3 százalékkal emelkedett, a május-júliusi periódusban azonban már 7 százalékos csökkenést regisztráltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2016.09.01 11:58

Pedig a migránsok nagyon pörgetik a gazdaságot
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.09.01 11:23

Frankó, nálunk viszont húznak a gépkocsicégek!

Németország sehol sincs Európa VezérHajójához képest!!!!!!!

( Akit érdekel, hogy látnak bennünket, az FT augusztus 30-i számában egy teljes oldalnyi elemzést talál rólunk és V4 társainkról. Hizelgőnek nem nevezném...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html