Boszniai sztrádaépítést finanszíroz Törökország

Törökország mintegy hárommilliárd eurót biztosít a Szarajevót és Belgrádot összekötő autópálya kiépítésére, az erre vonatkozó pályázatot a nyáron írják ki - jelentette be Bakir Izetbegovic, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagja vasárnap Szarajevóban, miután tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. május 20. vasárnap, 20:03
Fotó: Pixabay

Bosznia-Hercegovina és Törökország közlekedési minisztere szándéknyilatkozatot írt alá a körülbelül 250 kilométer hosszú autópálya kiépítéséről, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, pontosan merre is halad majd az út, a Boszniában élő szerbek ugyanis nem értenek egyet a bosnyákokkal a tervezett vonalról.

Az autópályát a török Exim Banktól felvett hitelből finanszíroznák - közölte Recep Tayyip Erdogan. Törökország és Bosznia között számos együttműködési megállapodás született már, de az autópálya kiépítése minden korábbinál nagyobb projekt lesz.

A kétoldalú kereskedelmi áruforgalom tavaly majdnem elérte a 800 millió dollárt, a jövőben pedig további növekedésre számítanak, valamint arra, hogy az év végéig a kereskedelmi áruforgalom elérheti az egymilliárd eurót is.

A török államfő azért érkezett vasárnap a bosnyák fővárosba, hogy a június 24-re kiírt törökországi elnöki és parlamenti választás előtt kampánygyűlést tartson az Európában élő török állampolgárok számára - írta az MTI.

A képen Szarajevó, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK