Botrány lett Szijjártó vétójából

Bár a kormány korábban úgy vélte, egyes országoknak joga van a bevándorlásra építeni a gazdaságukat, most minden formában és szinten irtaná a bevándorlást akármilyen szinten jó színben feltüntető EU-s dokumentumokat. Szijjártó vétózik, és ezzel botrányt robbantott ki a külgazdasági miniszterek tanácsában - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2017. május 10. szerda, 22:12
Fotó: Napi.hu

Magyarország most már a bevándorlás semmilyen formáját sem tartja pozitívumnak, ezért megvétózza az EU ezt is megemlítő fejlesztési stratégiáját. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondja, emiatt most nagy a felháborodás, és felfüggesztették a külkereskedelmi miniszterek képviselőinek tanácskozását. A magyar külügyminisztert szerint most arra kérik, vonja vissza a vétót a csütörtöki miniszteri találkozóig, de erre nem hajlandó - olvasható a portálon.

Szijjártó szerint "a bevándorlás rossz dolog", veszélyezteti az európaiak biztonságát, akármilyen formában is.

Pedig a dokumentum - a hvg.hu cikke szerint - kifejezetten visszafogott: arról beszél, "a jól menedzselt migráció és mobilitás" kedvezően járulhat hozzá a növekedéshez és a fenntartható fejlődéshez, a reguláris migráció és mobilitás hasznot hozhat a migránsok képességei és tudása miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Axxtro, 2017.05.12 12:35

"Botrány lett Szijjártó vétójából"

Piedesztálon a szervilis gyávaság a Napi.hu szerkesztőségében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html