Bulgária ragaszkodik a Déli Áramlathoz

Bulgária az Európai Unió kifogásai ellenére ragaszkodik az energiabiztonságához nélkülözhetetlen orosz gázvezeték megépítéséhez.
Napi.hu, 2014. március 11. kedd, 19:38
Fotó: Napi.hu

A bolgár gazdasági és energiaügyi minisztérium nyilatkozatban reagált az uniós energiabiztos bejelentésére, hogy elhalasztják a Déli Áramlatról folytatandó tárgyalásokat. A szófia álláspont, hogy a Déli Áramlat gázvezetéket meg kell építeni, mert az nélkülözhetetlen az ország energiaellátása biztonságához, gazdasága növekedéséhez és a munkahelyek számának emeléséhez. Mint a dnevnik.bg idézte, ez nemzeti fontosságú stratégiai projekt.

Plamen Oresarszki miniszterelnök sajtóértekezleten fejtette ki, hogy ebben a kérdésben figyelembe kell venniük az ukrajnai válságot is, amit külügyminisztere azzal egészített ki, hogy emiatt talán érdemes volna akár néhány hétre elhalasztani a munkálatok folytatását, amíg a helyzet nem normalizálódik, de mint mondta, közép és hosszú távon nem aggódik.

A Déli Áramlat, amely 50 százalékban a Gazprom tulajdona, az orosz gázt a hagyományos tranzit országok elkerülésével szállítaná Európába, többek között Magyarországon keresztül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2014.03.11 19:52

Ez a külügyminiszter tiszta hülye. Nemhogy elhalasztani kell a munkálatokat, hanem felgyorsítani, hiszen az ukránok teljesen megbízhatatlanok. Emlékezzünk a 2009-es gázválságra. Az ukrán helyzet teljesen kiszámíthatatlan, azt az országot messze kerülni kell.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html