Az elítéltek között nyolc magas rangú tisztségviselő is volt: egy miniszter, egy államtitkár, egy szenátor, több államtitkár, valamint a szárazföldi erők vezérkari főnöke.
A DNA által megvádolt gyanúsítottak több mint 90 százalékát találták bűnösnek a román bíróságok. Az elítéltek közül több mint 200-ra letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság. Jelenleg három korrupcióért elítélt volt miniszter - köztük Adrian Nastase, aki miniszterelnök is volt - tölti börtönbüntetését Romániában.

A DNA a nagykorrupció felderítésére szakosodott részlege az ügyészségnek, amelyet spanyol, norvég és belga mintára hoztak létre 2002-ben Románia euroatlanti integrációjának egyik feltételeként. Az Európai Bizottság félévente készít jelentést arról, miként lépteti életbe Románia a korrupció elleni küzdelemmel, a jogállamiság megszilárdításával kapcsolatos uniós ajánlásokat.

Egyes schengeni tagországok a román közintézményeket átszövő korrupcióra hivatkozva vétózták meg Románia csatlakozását a határellenőrzés nélküli övezethez, amelyre az eredeti menetrend szerint 2011 tavaszán került volna sor.