Cseh-lengyel vírusháború robbant ki

A lengyel egészségügyi minisztérium állítása szerint Lengyelországban a koronavírus cseh mutációja terjed, ám cseh tudósok szerint ez pusztán egy rosszindulatú állítás.
Barabás Júlia, 2021. január 14. csütörtök, 06:20
Fotó: Getty Images

Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter kijelentette, hogy Lengyelországbann a koronavírus cseh mutációja fertőzi az embereket. Ezt a cseh tudósok és politikusok cáfolják, és azt állítják, hogy a koronavírusnak nincs ilyen változata - adta hírül az onet.pl. Az egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a lengyeleknél nem az angol mutáns, hanem egy cseh vírusvariáns pusztít.

Ezek a mondatok megdöbbentették a lengyelek déli szomszédainak virológusait, mert ők egyelőre nem hallottak a koronavírus cseh változatáról. A lengyel egészségügyi miniszter kijelentése élénk vitát váltott ki a cseh médiában. Megszólalt a cseh egészségügyi minisztérium képviselője is, Barbora Peterova, aki kijelentette, hogy laboratóriumaik egyfolytában a koronavírus új mutációinak vizsgálatával foglalkoznak, és nem találta olyat, amely cseh vagy esetleg csehszlovák jellegzetességet mutatna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dakujeme, 2021.01.14 21:49

@totyika:
V4 O1G találmánya csak a segélyvárásban erős.
Azonnal összebalhéznának az Unió nélkül!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

totyika, 2021.01.14 17:56

Szláv a szlávokat bizgatja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html