A dánok tényleg komolyan gondolják

Ambiciózus klímacélokban állapodott meg péntek este a kisebbségben kormányzó dán kormánypárt és hét másik parlamenti párt: az országnak 2030-ra az 1990-es év szintjének 30 százalékára kell csökkentenie az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.
Domokos László, 2019. december 7. szombat, 13:30
Fotó: Pixabay

Ezenkívül Dániának 2050-re el kell érnie a klímasemlegességet.

A megállapodásban részt vevő pártok a törvényhozás 179 helyéből 167-et foglalnak el - számolt be az MTI.

A megalkotandó törvény minden jövőbeni kormányt kötelezni fog a megállapodás szerint. A parlament februárban szavaz róla. Betartását egy független intézmény, a Klímatanács fogja ellenőrizni, de a környezetvédelmi miniszter munkáját a parlament külön is évente felülvizsgálja majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.12.07 19:16

Ostoba hülyék. A széndioxid nem káros, az az élet alapja. Mi magunk is széndioxidor bocsátunk ki, amikor lélegzünk. Fontos gáz, mert a növények ebből állítják elő az oxigént, amit belélegzünk. A fotoszintézist már az iskolában oktatják. Ezek ostoba, seggbuta politikusok, akiknek fingja sincs fizikáról, matematikáról, meteorológiáról, asztronómiáról. Az ilyen hülyék matt a középkorban az emberek szentül hitték, hogy vannak boszorkányok, és nők tömegeit gyiklolták meg brutálisan. Elképesztő, hogy ilyen téveszmék elterjedhetnek a modern XXI.században.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bela21, 2019.12.07 18:19

@gtri: Ez csak akkor történne, ha Dániában is egy olyan demagóg kormány működne, mint Magyarországon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gtri, 2019.12.07 17:25

Kérdés: Ha egy dán vállalat mondjuk Indíában létesít vegyesvállalatot és ott pöfög majd a levegőbe a széndioxid akkor Dánia jó lesz amiért betartja a vállalását India meg gonosz lesz amiért erősíti a felmelegedést?

Magyarul: A termelés kihelyezése papíron javítja majd Dánia "zöld jellegét". De a valóságban ugyanannyit vagy még több üvegházhatású gázt eregethetnek a levegőbe a cégek. Hogy fogják majd meg a környezetvédők pl. a 49%-ban dán, 51%-ban kínai cég kínai légszennyezését?

A papír sok mindent elbír. Eddig is ezt láttuk. Mindenki energiatakarékoskodik, de egyre nő az energiafelhasználás. A volvo fajlagosan (egységnyi tömegre vetítve) egyre kevesebb szennyezőanyagot eregető gépkocsikat gyárt csak sajna egyre nő a kocsikaik tömege. Így a gyakorlatban egyre többet pöfögnek. Szép dolog a statisztika.

Tény: Magyarországon 1,44-1,49 közötti értékre nőtt a termékenységi arányszám. HURRÁ!
Másik tény: Egyre kevesebb gyerek születik.

Ha az első tényt mondjuk, akkor nagysikert értünk el. Csak az a tény halgat a szülőképes korú nők számának csökkenéséről. Így a második tény is igaz.

Valami ilyesmi történik majd az országok "zöld fordulatával" is?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html